Osobiście jestem za tym, żeby przerwać już tę dyskusję.
Nikomu się to nie podoba - ani kibicom ani zawodnikom.
Nikt z nas, kibiców nie odpowiada przecież za Pana z radia co kiedyś krzyczał - więc nie wracajmy do tego. Lepiej wspominać dobre rzeczy.
Te podziały wszystko psują.
Niech będzie jak było - dla dobra sportu i atmosfery.
Dozorca rozumie że obie strony miały dobre intencje - a wyszło jak wyszło.
Czasem niektóre rzeczy nie układają się jakby wszyscy chcieli.
My kibice ( i ci zrzeszeni i ci niezrzeszeni ) róbmy po prostu to co zawsze robiliśmy i to po co jesteśmy - róbmy dużo hałasu na meczach i bawmy się tym co dzieje się na boisku.
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 12:20 pm
W moim przekonaniu klub sportowy znajdujacy sie przy ulicy Glinki zawsze bedzie CHEMIK. Ale !!!!!! nie mam nic przeciwko aby zmieniali sie sponsorzy ktorzy beda do nazwy klubu WSTAWIALI swoje nazwy... Nazwy klubu zmieniac sie nie powinno to zle swiadczy o gornej polce klubu... WG mnie kibice powinni byc zjednoczeni i zarowno na meczach jak i poza nimi powinni poslugiwac sie nazwami ktore wszyscy rozpoznaja... Na wyznach i w Bydgoszczy od kiedy pamietam a jest to ponad 25lat zawsze byl tylko Chemik... Delecta hmmm no coz w telewizji mozna sie spotkac z tym okresleniem... Nie neguje teraz nazwy bo nie o to mi chodzi... Bije do tego aby kibice wiedzieli jak kibicowac i czy krzyczec delecta czy chemik... czy dwa razy chemik raz delecta... Jesli na trubunach nie wiemy o co chodzi to nie mozemy miec pretensji o to co sie dzieje pozniej na boisku.... A dzieje sie nie zawsze dobrze... Wiec przedstawiciele zarzadu i kk powinni sie spotkac przy kawie i porozmawiac jak ludzie z ludzmi i stworzyc kluk K. ktory bedzie najglosniejszy w pluslidze... a nie najbardziej sklocony. Dziekuje i pozdrawiam wszystkich KIBICOW...
Klub nazywa sie Chemik i nikt nie zamierza tej nazwy zmieniac. Natomiast są dwie druzyny sekcji siatkowej:
- grająca w PlusLidze Delecta Bydgoszcz (kiedyś nazwa była Chemik Bydgoszcz)
- grająca w II lidze Chemik Bydgoszcz
to są fakty
Kótnia jest o to że podobno (klub twierdzi inaczej...) klub cisnął kibiców o to ze mają wołać tylko Delecta a nie Chemik, na co kibice sie nie godzą.
Każdy mówi o tym że kibicuje Chemikowi... tylko że w tej chwili to wygląda tak jakby sie kibicowało Klubowi albo II ligowej drużynie ))) a nie tej w PLS... no ale cóż, nie rozdrapujmy tego tematu ponownie. Jest jak jest. Szkoda tylko ze obie strony nie starają się znaleźć jakiegoś sensownego rozwiązania tylko ciągną w swoją stronę.
noo Klub Kibica z tego co wiem to chcial isc na kompromis, wiec Panie Dozorco liczymy na jakies sensowane propozycjee od zarzadu!! nam zalezy tylko i wylacznie na dobrej atmosferze podczas meczu:)
Ja zajmuję się forum, nie jestem zarzadem. Nie mnie osodzać dlaczego sytuacja jest taka a nie inna... Nie powiem - na poczatku z braku dostatecznej wiedzy zrobiło się zamieszanie co spowodowało pogłębienie problemu (m.in. efektem jest to żę to forum umiera bo KK przeniósł się na swoje forum - a szkoda bo przez długi okres było to jedyne forum dot. bydgoskich siatkarzy (nie siatkarek)).....
Gdyby ode mnie zależało - dawno bym starał się współpracować z KK... Myślę że jakby Klub wyciagnął rękę to i KK by było skłonne "ustąpić pola"... Ale my możemy sobie podyskutować i to wszystko... ruch musi zrobić Klub.
18 marca bedzie spotkanie Zarządu z Kibicami... .będąteż media wiec temat chyba jest poważnie potraktowany (http://delectabydgoszcz.pl/index.php?p=ogloszenia&news_id=749).... moze pojawi sie w końcu jakies swiatełko w tunelu.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum